18, 10, 2015

Светлая Две Тысячи 10
 Дурная звычка, як нагода
 Павыць на дрэннае надвор'е,
 На поўню, што бывае зрэдку,
 На век сядзення ў адчыненай
 Даўно ўжо клетцы,
 Як страх, што не дае нам дыхаць вольным,
 Свежым з водарам паветрам ...
 Нам трэба ўсім схадзіць " да ветру"
 І высраць увесь саўковы тлен...
 Каб выйсці з гэтага палону,
 Каб узяць жыццё сваё ў свае ж далоні...
 І вынясці , урэшце, на святло...
 Хай будзе так!
 І будзе хутка хай!
 Хай знікне зграя,
 Што пануе ў краіне...
 О, Беларусь,
 Мой родны і любімы край,
 Адкрый нам вочы ,
 Сэрца, розум...
 І навучы ...
 Табе дапамагчы як...