Веретено

Игорь Скрягин
Бесшумное веретено
A noiseless spindle that released is

Отпущено моей рукою.
By hand of mine a plan without.

И - мною ли оживлено –
And whether is by me reprised

Переливается оно
That really overflowing is

Безостановочной волною –
Like a non-stop wave which goes out -

Веретено.
A noiseless piece.

Все одинаково темно;
All is identically dark;

Все в мире переплетено
All in the world is bound in fact

Моею собственной рукою;
By hand of mine a plan without;

И, непрерывно и одно,
And that’s persistent as one act

Обуреваемое мною
Which is by me just shaking out.

Остановить мне не дано –
There’s given not to me to stop

Веретено.
A noiseless track.