Когда make, а когда do?

Павел Лукьянёнок
Когда make, а когда do?
мы  спросили какаду…

I make coffee,  make progress,
I make friends , to make breakfast.
Make decision, make a bed,
Make mistake, но не в обед!

I make many, make a list,
Make a fire, make love - вишь?
Make a phone  call – ду-ду,
Ну а если будет – do?
Давай спросим какаду…

Millitary service c do
Job and work with only do
Do a crossword, homework,
Do the shopping, - сколько смог!
Do the cooking, ironing,
Не запомнил – леший с ним!
Do the dishes, do my best,
Do my lessons
At long last!!!