Дворник

Инесса Степаненко
Встаёт оранжевое солнце.
В жилетке, как луч света дворник.
День бодрый светлый  и задорный
Раскрыл ему свои оконца.

Трепещет на ветру жилетка,
Или же дворника дворника душа?
С утра работа хороша
И спорится она нередко.

Горят без копоти и дыма
Невзгоды в дворника руках.
Летит, как песня, в облака
Душа стремленьями своими.

И словно бы костёр искристый
Работника живое пламя –
Своими добрыми  руками
Старается мир сделать чистым.
***


ДВІРНИК

Ось сонце помаранчеве ранкове.
Двірник в жилетці, наче промінь світла.
Роботі завжди вірний коло житла
До праці палко приступає знову.

І на вітру жилетка вже тріпоче,
Мов двірника зворушлива душа.
Робота з ранку дуже хороша
Усунути тугу негайно хоче.

 Душа злітає в вись, як пісні ноти,
Думками молитовними  своїми.
Й горить чисто, без кіптяви й диму
В руках умілих двірника робота.

Немов багаття щире та гаряче
Є полум’я живе працівника –
Надійна, спритна та міцна рука
Життя зробити прагне чистим й кращим.
***



Фото из интернета