Книжка

Таисия Цыбульская
Що із цим малим дівчам,
що за шум і тарарам?
Ніжками дівча тупоче,
бо читати книг не хоче!

Каже, - букви ці складні,
не під силу геть мені,
не складаються рядки,
не читаються казки!

Мама біля доні сіла,
мама книжку пожаліла,
- Книжечко мала, не плач,
і дівчаточко пробач,
їй би бігати й стрибати,
тільки б книжку не читати!

Доня в книжку зазирає,
доня по складах читає,
більше книжка не сумує,
доня книжечку цінує!