Молитва Божией матери Прибавление ума

Юрий Федорович Киселев
От мира к премирным ум возводящая,
К познанию разума вссех приводящая.
Твой образ Пречистый для нас умиление,
Прими недостойных хвалебное пение!
Моли Богородице Сына и Бога
О даре властем нашим мудрости строгой,
Судиям правды, пастырям бдения,
Ревности душам нашим, духа смирения.
Мати Всепетая! Ума прибавление,
Дай нам с соузом любве примирения,
Соедини во вражде что есмь сущего.
Не оскудеют ладони дающего!
Дивны дела и многоразумие
Мудростью Божией в мире безумия.
Твоим заступлением, славою шедшии
Ум, сердце наше на небо возведшия.
Троице славимо Богу любовь.
Ныне и пристно, во веки веков.