Каламбур на беларускай мове - 147

Леонид Ганчаров
                "Касіў Ясь канюшыну,
                Паглядаў на дзяўчыну.
                А дзяўчына жыта жала
                Ды на Яся паглядала."

                / З беларускай народнай песні/

Каламбурны дыялог дзеда Яся і яго рускага сябра Івана

-Як зайцу пятая нага, як КАНЮ  ШЫНА,
Так мне, Іван, патрэбна зараз КАНЮШЫНА.
- Мужским инстинктам непреклонно ПОВИНУЯСЬ,
И по молодкам ты грустишь, и ПО  ВИНУ, ЯСЬ?

***

Каламбурный диалог деда Яся и его русского друга Ивана

- Как зайцу пятая нога, как коню шина,
Так мне, Иван, нужен сейчас клевер.
- Мужским инстинктам непреклонно повинуясь,
И по молодкам ты грустишь, и по  вину, Ясь?