Вимкни свiтло

Ядвига Ясенева
Вимкни світло й дивися долонями,
Щоб відчула я ніжність твою.
І хоч ніч буде пристрастю сповнена,
Не спіши, бо я потім згорю
Від бажань, не вгамованих поспіхом,
Від думок, в яких сумнівів рій.
Не спіши. І ще в тебе попрошу я,
Щоб до ранку ти був тільки мій.
Поза ліжком залишимо спогади,
Де і хто там чекає на нас.
Вимкни світло. Кохаймось без поспіху,
Ніч одна, та до ранку є час.