питання

Ядвига Ясенева
Ні, любий, я ні трохи не закохана!
Та може скажеш, що воно таке?
Осів на серці біль якийсь, непроханий -
То затиха, то злим вогнем пече.

Ні, не сумую, гарно сплю вночі.
Але під ранок будить щось мене.
Чому, скажи, пишу тобі вірші?
Коли хвороби напад цей мине?

Кому відправити цей рій питань,
Щоб відповідь отримать хоч одну?
І хто б підтримав у "періоді зітхань"?!
Я не закохана, але тону.

Тону тихенько в вихолі думок.
Чи довго пам'ятатиму урок?!