15. 59 Встань, Тарасе

Василий Марценюк
Встань,Тарасе**, подивися,
До чого ми дожилися,
Товстосуми взяли владу,
І немає в хаті ладу.
Обскубли вже твоїх діток,
Немов сірих птахів,
І плюндрують Україну
Гірше аніж ляхи.
Щоби легше п'яним мордам
Було грабувати,
Нацькували брат на брата,
Змусили стріляти.
Встань,Тарасе, подивися,
Скажи своє слово:
-Люди добрі, схаменіться,
Геть-но! Панів нових.

** Т.Г. Шевченко

21.11.2015