Всесв1тн1й рекорд

Ладамир Сережень
Події перетікають у неіснуючий країні  БандУРії. Будь-які співпадіння з дійсно існуючими людьми, країнами чи  установами випадкові та мають неумисний характер.

Всіх на брифінг, наче мух,
Запросив наш Яйценюх*.
І причина тут поважна:
Вже не зможуть легковажно
Усраїну** зневажати,
- Вже не з краю наша хата, -
Почав Яйценюх, - Уважно!
У реєстрі , у поважному
Зафіксований рекорд.
Дехто скаже – то позор.
Та нагадую – це вперше.
Тож пишаймося безмежно.
Гінес все зафіксував.
- В чім рекорд, ти не сказав, -
Похопились журналісти.
- В тім, що разів десь із триста
На різноманітних мовах
Чув я фразу, де три слова:
«Х.й, Вам, Пане, а не гроші!»
Запитання? Прошу, прошу.

- В реченні чотири слова!

Яйценюх промовив знову:
- Що ж, повинен я признати –
Мене паном називати
Зазвичай не поспішали,
Лиш три слова залишали.
- Що  ще довелось почути?
- Хто пустив сюди паскуду!?
- Не даємо гроші лохам!
- Ганьба клятим бандерлогам!
Сказав нам навіть Гондурас:.
- Ходи-но в дупу, пі…ас!,

- Попри всі ці негаразди,
Рекорд наш - я дуже радий.
Він – найвищого ґатунку, -
І на цьому звів лаштунки.

Так пишався Яйценюх
Цілий тиждень – аж розпух.
Але раптом Попрошець
Цей рекорд звів нанівець.
- Хто це? Взявся звідкіля?
Наш рекорд захапав, мля!
Та уточнення прийшло,
Що рекорд цей (всім назло)
Знов належить Усраїні –
В світі ми такі єдині!
А рекорд цей оновив
І розбив всіх Ворогів
Президент наш – Парашець***!
І на цьому все! Триндець!


*Ароній Яйценюх – прем’єр-міністр БандУРії (Бандерівської Усраїнської республіки)
 **Усраїна – побутова  назва БандУРії.
***Парашець – президент БандУРії.

Попередня басня циклу: http://www.stihi.ru/2015/11/21/5469