Триптих Початок. Вiрш 3

Анастасия Клименко Клеида
"Тобою"

У час,

коли треба бік обрати –
(коли і брат може стать чужим) – кому
на трон, а кому за ґрати,

мені дозволено бути жінкою.
Мені дозволено Ярославною
чекать на пізнє твоє повернення,
молить, щоб віру тобі надіслав мою
Господь, що спокій колись поверне дням.
Мені дозволено бути жінкою –
не йти у бій, а шукати миру кут
в своїй оселі, в своїй душі, коли
єдиний вихід - чекати вироку.

Травень 2014 р.