Дишегьлидал дидевилин т1вар ала

Рамазан Нагиев
Дишегьли я лугьуз инсаф тийиз на,
Зерре гьуьрмет ийизвач ви хазандиз.
Кими крар папан к1вачиз кхьиз на,
Итим ят1а, регъуь тушни виждандиз.

Йугъ тагуз на папаз пеше квач лугьуз,
Вил ала ви папа къачур пулунал.
Бубад к1валяй багьа шейъер гвач лугьуз,
Гел жезвач ви далдам хьтин руфунал.

Эркек велед тахьун тахсир кьаз папан,
Цуьквер хьтин рушар ада ханачни?
Йукъуз пудра хквез кефи хаз папан,
Бес к1анивал вун паталди ганачни?

Дишегьлидал дидевилин т1вар ала,
Рушни гада кьведни сад я дидедиз.
Велед хунлай велед хуьнал пар ала,
Велед бахтлу хьун мурад я дидедин.

Шарвилияр хайибур я дидеяр,
Гагаринни хайид тушни дидеди?
Намус михьиз хвейибур я дидеяр,
Бес вазни нек гайид тушни дидеди?

Виш йисуз на к1ула кьуна диде ви,
Гъилел чраз як гуз на ам хвейит1а,
Адан зегьмет мад амукьда хиве ви,
Эгер садра вуна кефи хайит1а.

Къе фермадал доярка я диде ви,
Фиринек1ед селлер к1вахьиз гъилеркай.
Агъзур хиял ават1ани рик1е зи,
Дидед къужах карагзава вилеркай.

Бушлухрин гимидаваз цаварал
Жуьрэтлу руш Терешкова феначни?
Саядани вичин азад ч1аларал
Кайи рик1ин гьиссер пакдиз хвеначни?

Бес я авун дишегьлидин синихар,
Сифте жува жуван тахсир хиве яхъ.
Вири сад туш инсанрин къилихар,
Дишегьлияр итимар хьиз вине яхъ.