Декември

Борис Калинов
Вятърът, подгонил
уморени вече
жълти листи,
весело подсвирва
в оголели клони.
Сняг очаква...
Всичко да почисти.
А песента му...
Засвистяла-
само в два- три тона!

Странник
02.12.2015г.
Пловдив