Джеймс Джойс. Камерная музыка-I

Зарина Морская
James Joyce

Chamber Musik - I



Strings in the earth and air
Make music sweet;
Strings by the river where
The willows meet.

There's music along the river
For Love wanders there,
Pale flowers on his mantle
Dark leaves on his hair.

All softly playing,
With head to the music bent,
And fingers straying
Upon an instrument.


  МОЯ ИНТЕРПРЕТАЦИЯ:

Музыкой сладкой звучат
воздуха струны, земли,
ивы на встречу спешат -
песню услышать реки.

Бродит Любовь среди волн,
в струях напевы таят,
листьев увядших там сонм
мантией бледной лежат.

Музыка тихо звучит,
душу томленьем обняв…
Палец по струнам скользит,
слепо мелодии вняв…