Цитата

Артур Грей Эсквайр
                «На бананових пальмах
                Відпочиває місяць
                Після спекотного дня…»
                (Кванга Бамбако)

Десь там в Луганді, у її гордій столиці
Прямо на вулиці Карла Марла
Збирають уражай ананасів,
Запитують перехожих:
«А чи не хочете рябчиків?»
Десь там в Домбасії,
Прямо на проспекті Леніна,
Чи то, перепрошую, Патріса Лумумби
Вперто шукають аристократів:
Не для шибениці, а переконатись,
Що вони там ще є.
А тим часом ховрашки товариша Ой
Носять у нори гоблінів
Валізи крокодилячі з наклейками «Бу».
Десь там в Луганді, на вулиці Калігули
Портрет Фіделя Кастро
Малюють білочки хвостиками –
Ті білочки, що «отож бо!»
Айболить їде в Африку –
Той, що з валізкою
І той, що не доктор,
І навіть не кандидат
У топ-менеджери мурашника.
З цитатником Мао
Вулицями Донецька прогулююсь,
Кажу всім: «Як то просто і легко
Збудувати досконале суспільство
У бідній і відсталій країні…»