108 -робота-

Валео Лученко
Вони їли сухі мухомори. Запивали водою чистою, як сльоза.
Причащалися тілом Землі та її кров'ю.
Спочатку нічого такого, незвичайного, не траплялося.
Тому говорили довго про те,
що "все вже було і нічого нового не буде і все достоту банальне".

А потім їх понесло у нові світи через Зоряну Браму, ту яка на маківці.
Нове Дао кудись вело, петляло, крутилося спіралями
та переходило в площини Мьобіуса.
Але, врешті, всі повернулися  на старі манівці.

Стали стишеними. В очах засвітилися каганці. В когось мудрості, а в когось печалі.
Роз'їхалися хто на таксі, а хто на метро: ніхто не запізнився на останній потяг.

На завтра вийшли усі на роботу, на лови нових проблем і вражень.
Але все вже було не так. Гриби зробили свою роботу:
світло Всесвіту проливається тепер золоте через отвори
в голові, серці, п'ятах.

Дарма, що поки що його ніхто не бачить...