Сергей Клычков - В очах - далекие края

Юлияна Великова
 

В очах – далёкие края,
В руках моих – берёзка.
Садятся птицы на меня,
И зверь мне брат и тёзка...
 
Мне вешний ветер – поводырь,
Попутчиками – тучи,
И я крещусь, как богатырь,
Среди полей могуче...
 
Так, освежаясь под сосной
Сном кротким и весёлым,
Иду я раннею весной
По деревням и сёлам...


 Превела на Български: ЮЛИЯНА ВЕЛИКОВА

В очите ми – далечен край,
в ръцете ми – брезичка.
Кацат птици върху мен,
звярът – мой адаш е...

Вятър пролетен – водач,
спътниците – облаци.
Кръстя се като юнак
сред поле могъщо...

Освежавам се под бора
с кротък,  весел сън.
И вървя през  ранна пролет
по села, селца...