Наче ковдра нiчка вкрила...

Геннадий Сивак
 Наче ковдра  нічка вкрила,
Землю  незбагненну,
Та  зірками засвітила,
Щоб не було  темно…

Ось, один сиджу в садочку,
Кохану   чекаю,
Вишивану вдів сорочку,
Думками  блукаю…

Доленьку свою благаю,
Господу молюся,
Сам себе  вмить  занедбаю,
Якщо  помилюся…

Щоб любов, та не минала, 
У  хаті  з'явилась,
Як ворожка нагадала,
Так мені хотілось…

Ось нарешті  і дівчина,
З карими  очами,
Зупинилась біля тину,
Й подруги  з стрічками,

Летять  літа, мов лелеки,
Пам'ять зберігають,
Згадки  юності далекі,
Собі  ціну знають…

Наче ковдра  нічка вкрила,
Є на це потреба…
Як би були в мене крила,
Полетів би в небо…


Автор Геннадій Сівак.
24  грудня  2015 року.