Беларусь

Ким Саки
Беларуская прырода…
Такую трэба пашукаць.
Лясы, палі, азёра, рэкі…
Такія трэба ўвідаць.

То месца, дзе была я сёння,
У дрэвах поўнасцю, у траве.
Дарога для машын не бачна,
То месца не сшукаць нідзе.

А  раней тут стаяла вёска,
Тут была мноства рыбакоў,
Тут бацька мой правёў дзяцінства,
А зараз што? – Чрада палёў.

Тут стала мала домікаў,
Прыгожы ўсе азёра.
Лясы зараз не тронуты,
Раднік тут чысты знова.

Паехаць да Дняпра –
О, прыгажосць якая!
Зарос цяпер маленька,
Але ж вада такая!

Так цiха тут, спакойна,
І рыбы многа ловіцца.
Не ходзяць нават тут цяпер,
На рэдкасць – хто із горада.

А зараз вее цёплы вецер,
І ярка свеціць сонца нам.
Мая Радзіма – Беларусь!
Яе нікому не аддам!
______________________________
Маей роднай краiне. Беларусь, вечна жывi и квiтней!