Осiнне танго

Людмила Перекос
Іще природа молода,
Ще навкруги - зелене листя,
Та вже калинонька в намисті
Стоїть, неначе молода.
Небес ще чисті дзеркала.
Та журавлі вже в них курличуть
І за собою літо кличуть -
І значить, осінь вже прийшла...

Іще вогонь в очах моїх,
Та "літо бабине" у коси
Мені вплітає щедра осінь
І сріблить кучері твої.
А я ще наче й не жила
І так не хочеться старіти!..
Та вже ведуть онуків діти -
І значить, молодість пройшла...

Та не корімося рокам
І, як у юності, кохаймо,
Радіймо знову і страждаймо -
Хай молоді позаздрять нам!
Мене твій погляд зігріва,
А поруч з нами - наші діти,-
То ж як життю нам не радіти? -
В них - наша молодість жива!