Каламбур на беларускай мове - 148

Леонид Ганчаров
Каламбур пра Дана і Дану


                "Нечеловеческая сила,
                В одной ДАВИЛЬНЕ всех калеча,
                Нечеловеческая сила
                Земное сбросила с земли.
                И никого не защитила
                Вдали обещанная встреча,
                И никого не защитила
                Рука, зовущая вдали."

     / А.Кочетков. "Баллада о прокуренном вагоне" /

http:///youtube.com/watch?v=y2yHbYhPtQc

Кахаў яе Дан, быў усёй душой АДДАНЫ,
Але па справах ад'язджаў на дзень АД  ДАНЫ.
Усё здарылася за пяць хвілін ДА  ВІЛЬНІ...
Жывым застацца Дан не змог у той ДАВІЛЬНІ.

*****

Каламбур про Дана и Дану

Любил её Дан, был всей душой предан,
Но по делам отъезжал на день от Даны.
Всё случилось за пять минут  до Вильни...
Живым остаться Дан не смог в той давильне.