Ми - вiльнi!

Свирина Нинель Анатольевна
"Рабів до раю не пускають,
але тепер ми всі раби.
Кажуть: «герої не вмирають»,
але чому навкруг гроби."
"Рабів до раю не пускають" -
Кирилл Пашков

Ми - вільні!
******************************
Ми - вільні! - Кожен вибирає:
до пекла піде, чи до Раю ....
Кричать: "Герої не вмирають!"
Але чому: кістки в труні?!!
І по шматках, чому збирають?!
.... Відчого матері волають?!
На площі й досі всі стрибають?
.... Та й гинуть досі, на війні!

.... Дорожчого немає в світі:
життя, від Миті - та до Миті!
Але ж, чому кістки відкриті?!-
Пошана - тільки - на словах?!
Невже ж вони не розуміють:
між нами, ворожнечу сіють
ті, що брехати добре вміють,
що заробляють на гробах?!!

До того ж, Семи як  сказали,
щоби на площі всі стрибали,
ви, люди добрі, що, не знали:
до м'ясорубки вас ведуть?!!
І, за рабів, завжди, вважали!
.... Ніколи вас не поважали;
Сміялись з вас, як ви стрибали.
Той, спосіб, знищити, знайдуть!

Бо знають: ви на гроші ласі!
То й житимите, в "Гондурасі"
І зараз, та й в майбутнім часі! -
.... До божевілля доведуть!..
Ми вільні! Бог надав Свободу
Тим, хто з козацького є роду;
Хто є, з слов'янського народу!
- Як й кожному, хто на Землі!

Але ж, не кожен так вважає!
.... Не кожен інших поважає.
То ж, й іншим жити заважає.
- Тим, що народи є малі ....
Чому б, не в мирі жити, брате?!
.... Давай, залишим воювати?!!
Складаймо зброю, та й до хати!
Чекають нас в містах, в селі.
*******   / 12.01.2016 /