Матiнко-зiронько! колискова для матусi

Нина Кулиниченко
Матінко-зіронько, сива  голубонько, 
Роки спливають, як ряст по воді.
Спи,  моя ластівко,  ніжна  лебідонько.
Хай  сон накриє  повіки твої.

Коли подушку тобі вишивала, в голку вселяла я  промені сонця
І у веселки ниткИ позичала,   зорі ; у нічки, що стука в віконце.
Не поведу я з тобою розмову,  коси  сріблясті поправлю легенько,
І заспіваю тобі колискову,  як ти співала мені, моя ненько.

Матінко-зіронько, сива голубонько,
Роки спливають, як ряст по воді.
Спи,  моя  ластівко,  ніжна  лебідонько.
Хай сон накриє повіки твої.

Руки ласкаві гойдали колиску  зимною ніччю і в ніч волошкову.
Мене  купала у м’яті й любистку  і у зелених  листочках дубових.
Ти  набажала щасливої долі,  і  нагадала незрадне  кохання,
Подарувала  завзяття  і  волю. Спи, моє серденько,  аж до світання.

Матінко-зіронько, сива голубонько,
Роки спливають,  як ряст по воді.
Спи,  моя ластівко,  ніжна  лебідонько.
Хай сон накриє повіки твої.
 
© Ніна Кулініченко                м. Дніпропетровськ