Вiдпочинь, моя земле!

Нина Кулиниченко
I  варіант

Рідна матінко-Земле,  незрівнянна краса одкровення:
В волошковім  безмежжі - блакитних  річок  оксамит.
Бог у зерні пшеничнім послав тобі благословення,
А у колір  смарагду  квітковий вписав  колорит.

І весніти б тобі…  але чорнії  хмари закрили
Благороднеє  сяйво,  яке ти по світу несла.
Прямо в серце твоє стріли зради безжально встромили…
Кров  полеглих  синів  твоїх  маками рясно зійшла.

Земле!  В  храмі  небесному  боляче  зойкають  дзвони,
Над твоєю бідою розлився  важкий  благовіст,
Впали сотні зірок.  У церквах мироточать  ікони.
І надовго замовк  у  людей на  вустах  акафіст.

Ніч поволі  зійшла,  а ти  й досі не спиш, моя Земле.
Вся в молитвах.  Я  серцем зболілим  до тебе тулюсь.
Відпочинь  хоч би  трішки, а я за дітей наших, нене,
Як і ти,  до Всевишнього  тихо в сльозах  помолюсь.

Усі миром помолимось,  люди: « Отець наш, Всевишній!
Нас  від зла захисти і пошли  нам ясне майбуття,
На поталу врагам  благодатний наш край не залиш бо,
Збережи на Землі-неньці  нашим  потомкам  життя!»

© Ніна Кулініченко               
Регіональна спілка письменників Придніпров’я                м.Дніпропетровськ