Счастье единой семьи

Виктор Федрин
                22 января - День Соборности Украины .


                Печально глядя на меня с тоскою ,
                Ты  потупила свой прекрасный взор ,
                Скажи мне друг , кто мерзкою рукою ,
                Мне вынес свой смертельный приговор ?


                Скажи мне друг , за что такая мерзость ?
                За , что теперь мне плакать и страдать ?
                Куда девалась их сыновья верность ?
                Ведь своим детям , я родная мать !


                За то , что раб один , другой хозяин ,
                И раб порвал вдруг толщину цепей ,
                Итог , увы , как правило печален , -
                Войны тогда пожар среди людей .


                Не надо разжигать вокруг ненависть ,
                Себя считать великой и святой ,
                Величие - вмиг порождает зависть ,
                И нарушается семьи устой .


                Ты детям дай любовь свою и нежность ,
                Дай ласку мамы , чуткость , доброту ,
                И чувств взаимности узнаешь вечность ,
                И счастья ты узнаешь теплоту .





                22 січня - День Соборності України .


Сумно дивлячись на мене з журбою ,
Ти опустила свій прекрасний погляд ,
Скажи мені друг , хто мерзкою рукою ,
Мені виніс свій смертельний вирок ?


Скажи мені друже , за що така гидота ?
За , що тепер мені плакати і страждати ?
Куди поділася їх сини вірність ?
Адже своїм дітям , я рідна мати !


За те , що раб один , інший господар ,
І раб порвав раптом товщину ланцюгів ,
Підсумок , на жаль , як правило сумний , -
Війни тоді пожежа серед людей .


Не треба розпалювати навколо ненависть ,
Вважати себе великою і святою ,
Велич - вмить породжує заздрість ,
І порушується сім'ї устрій .


Ти дай дітям свою любов і ніжність ,
Дай ласку мами , чуйність , доброту ,
І почуттів взаємності дізнаєшся вічність ,
І щастя ти дізнаєшся теплоту .