Свiт сьогоднi...

Вячеслав Романовський
   
Світ сьогодні стає грозовим:
Ворог суне, вбиває, гребе.
Оборонцю, вертайся живим,
Зачекалися вдома тебе.

Тільки темну навалу спини,
На поріг не пусти хижака.
Пахнуть кров’ю в степу полини,
Смерть косою махає, жаха.

До воріт ходить мама щодня
І верта в надвечір’я сумне.
У незгасній тривозі рідня:
Коли ж лихо це згине, мине?

Та сусіда ще точить ножа,
І манкуртів готує в похід.
Як болить українська душа,
Незагойною раною схід…

30.01.2016.