Травневе

Вячеслав Романовський
 
У затінку бульварної алеї
Мені нашепчуть ямби і хореї
Про тебе, люба дівчино, сонет.
А може тріолет чи ніжна ода
Прославить юнку – і засяє врода,
Якою захопився так поет.

Не він один! Бо дихало бентежно
І надвечір’я травня…  Незалежно,
Грайливо йшла усміхнена вона.
І  неземна мелодія бриніла,
Душа назустріч квапилася, мліла –
І захмеліла, наче від вина.

О та пора закоханості, флірту:
Духмянів   цвіт магнолією, миртом,
Слова в’язали радісно букет.
У затінку бульварної алеї
Змагались знову ямби і хореї
У надвечір’ї, де творив поет.

31.01.2016.