У рiднiй сторонi

Вячеслав Романовський
      
Мого дитинства, юності ріка
Із пам’яті ніколи не втіка.
І берег – очерет і комиші,
Пісок гарячий і м’яка травичка,
І та на  лузі золота копичка
Навіки зафільмовані в душі.
І лілії розкішні і хмільні,
І довбанка хитка між осокою,
І риболовля, й тиша над рікою –
Це все було даровано мені
Не десь, а тут, у рідній стороні…

1.02.2016.