Евгения Янищиц Оставайся любимой

Мария Ючкович
Душу заполонит
Вечер грустью незримо.
Ты сказал: "Отболит,
Оставайся любимой".

Я всю ночь напролёт
Пустотой одержима.
Ты сказал: "Всё пройдёт,
Оставайся любимой".

Ах, печаль -- не беда.
Буду  неповторимой.
И на краешке льда
Я останусь любимой.

Валуны да углы,
Но, судьбою хранима,
Среди тьмы, среди мглы
Я останусь любимой!

Яўгенія Янішчыц Заставайся каханай

Страшна ўвечары жыць
З незагоенай ранай.
Ты сказаў: "Адбаліць,
Заставайся каханай".

Страшна ноччу мне быць
З гаркатой апантанай.
Ты сказаў:"Адшчыміць,
Заставайся каханай".

Ах,  нуда -- не бяда
Ў цішыні расстралянай.
На праломе ільда
Застаюся каханай.

Валуны ды вуглы,
Золь дарогі калянай.
У праёме імглы
Застаюся каханай!