Из Сары Тисдейл - Одна

Юрий Иванов 11
                САРА ТИСДЕЙЛ


                ОДНА

                Совсем одна, хотя люблю,
                Всё отдавая, принимая,
                На нежность несмотря твою,
                Порой не рада, что живая.

                Совсем одна, как если б я
                На пике мира бы стояла,
                Кружил бы снег вокруг меня,
                И вечность надо мной сияла.

                Пропали б небо и земля,
                И только б дух мой был готов,
                Чтоб не примкнула к сонму я
                Не одиноких мертвецов.

                06.02.16

                Alone - Poem by Sara Teasdale


                I am alone, in spite of love,
                In spite of all I take and give—
                In spite of all your tenderness,
                Sometimes I am not glad to live.

                I am alone, as though I stood
                On the highest peak of the tired gray world,
                About me only swirling snow,
                Above me, endless space unfurled;

                With earth hidden and heaven hidden,
                And only my own spirit's pride
                To keep me from the peace of those
                Who are not lonely, having died.