Мала Батькiвщина

Виктор Плут
           МАЛА БАТЬКІВЩИНА


Мала батьківщина – це рідний мій край,
Оселя моя -  СОКОЛИНЕ,
Де в співах завжди щирий з гір водограй
До серця мого сяйвом лине.

Це свято містечко, таких не знайти,
Воно – подих мрій і натхнення.
У ньому я йшов до своєї мети,
Там вперше пізнав смак кохання.

Його надихнули ліси, Кримські гори,
Небо блакитне, співуча ріка,
Долина Кокоз, її світлі  простори
Я їх відчуваю в душі здалека.

Мала; батьківщина – це рідний поріг,
З нього почалася весна  моя перша,
Яка надала мені сотні доріг -
Одна з них найкраща, хоч менша.


Вона йде до дому батьків і братів,
Її я забути не зможу,
Також і обличчя рідненьких моїх,
До них кожний раз я заходжу.

Оселя моя – СОКОЛИНЕ,
Я люблю з дитинства тебе.
Ніколи цей рай вже душа не покине,
Про це ж шепотить також серце моє.

Краю співучий, в трояндах квітучий,
Як же його не любити!
Він незрівнянний, в піснях найдзвінкучий,
І в ньому так хочеться жити!

3.03.2012