Украiночка

Виктор Плут
                ***    



Мама рідна – українка,
Найгарніша від усіх,
Найсвітліша, як росинка,
Й досі чую її сміх.

Він у спогадах, як пісня,
Що лунала по весні,
Батька вела до сп’яніння
В ніч під зіроньки ясні.

Нас, дітей всіх обіймала,
Цілувала кожен раз,
Казочки розповідала,
Щоб смачний сон йшов до
                нас.

Мами усмішка у серці,
У моєму почутті
Залишилась і на сонці,
І у пісні, і в житті.

Мамо, - матінко рідненька,
Чарівненька, зоряна,
Моя любонько, серденько,
Україночка – краса.

В моїх мріях ти навіки...
Як лебідочка пливеш,
Свої сумні оченята
Нікому не віддаєш.

Тому кров в мені вся стогне,
В грудях серце з болем б’є,
Воно завжди непокорне,
Когось кличе, чогось жде...

Мамо рідна – українко,
Ти приходь у мої сни,
Щоб в мені твоя кровинка
Забурлила восени.

І тоді я знову й знову
Полечу у рідний край,
Де знайду красу чудову
І в піснях твій зелен гай.



7.03.2012