Запитання

Алексей Кобец
Як себе перемогти?
Як здолати небажання?
Чи можливо досягти
Перемоги сподівання?

І у чому є мета?
І чому життя так плине?
Чому сковані вуста?
І душа до чого лине?

Чи можливо досягти
Ідеалу в сьогоденні?
А чи зможу я знайти
Вірний шлях у повсякденні?

Як змінити цілий світ?
Чи змінитися самому?
Як залишити свій слід
Не зашкодивши нікому?

Чом лякає далечінь
Майбуття сліпої долі?
Чому з книг і тисяч вчень
Не навчитися любові?

Як багато запитань
І як сумнівів багато!
В муках думки й поривань
Істина затьмарить злато!

Лише дурням завжди ясно
Звідкіля та як все є.
Мудрецям же це не власно.
Мудрий той, хто пізнає!