Украiна - одна сiм я

Петро Керанчук
 Відчуваю, комусь це потрібно,
 Батьківщину, навпіл розтинать.
 Розділити на західних, східних,
 Щоб вороже стрічав брата брат...

 То ж побійтесь, ви людоньки, Бога,
 Для усіх  він і совість й суддя.
 Лиш одну вказав Неньці дорогу,
 Україна – єдина сім'я!

 Із  Донбасу до самого Чопу,
 З мого явлення - спільна земля!
 Хто ж із Заходу скаже: - чого то,
 Харків'янин в Карпатах -"східняк"?!..

 Що на Сході живу - оце вірно,
 До землі  уклонившись чолом –
 Я молюсь  за одну Україну!
 Так, як молиться, брат з міста Чоп...

 ... Дарував мені Захід голубку,
 У Франківську, як в Харкові йду...
 Не "східняк" я, брати й сестри любі,
 А на Сході Вкраїни живу!