Не бути

Юрий Дубинский
під враженням від квартирника гурту "Сонячна Машина"
https://www.facebook.com/TheSolarMachineBand/?fref=ts

Не бути в рамках певних жанрів,
Співати те, що в глибині,
Що без ускладнень, штучних мандрів
Знаходить вираз на струні,
Що виринає через видих,
Що живить та ганяє кров,
Не боячись забути приспів,
Чи повторитись знов і знов.

Співати так, ніби в останнє,
Як то єдиний раз в житті,
Бути чуттями і бажанням,
Суцільним нервом у бутті.
Заграти радістю і болем,
Грозою подолати сум,
Який знесилений красою,
Стає магічним колом рун.

Не бути в`язнем вподобання
Впливових кіл чи «VIP»-осіб,
А бути дзеркалом світання,
Відкритим голосом вітрів.
Лунати вільно і сміливо,
Спокійно, пристрасно, у тон;
Не бути хтивим і важливим,
А бути сповненим добром.

15.02.16