Цвях

Татьяна Сливко
Розболілась голова у старого ЦВЯХА-
вчора впала із хліва рижа пані бляха.
Зачепилась і кричить наче божевільна:
- Став як бовдур і стирчить. ЦВЯХ, я жінка вільна!

ЦВЯХ за голову схопивсь, вийняв з дошки ніжку:
- Пані бляхо, з шиї злізь , я тобі не ліжко.
Моя дошка хоч стара й трохи сучкувата,
Але зичу їй добра , бо вона як мати.

Бляха зиркнула униз, мстиво засміялась:
- Маю ще один сюрприз,- і обценьки взяла.
Дошка з болю підвелась, за бляху вчепилась,
Бляха зойкнула і враз на брухт повалилась.