Мати завжди мене виглядала

Виктор Плут
МАТИ ЗАВЖДИ
МЕНЕ ВИГЛЯДАЛА
 
Мати завжди мене виглядала
Під калиною з дальніх доріг,
До ікон водночас припадала,
Всіх чекала синів на поріг.
 
Її очі сумні і красиві
До сих пір бачу я в своїх снах,
Вони були тоді лиш щасливі,
Поки були ми всі на місцях:
 
Біля неї – матусеньки-нені,
Біля річки в садку надворі.
А коли стали ми окрилені,
Йшла вона у свої явори.
 
Там співала пісеньки тихенько
Про чекання синів-соколят,
Щоб в житті було ясно, гарненько
Серед друзів і добрих хлоп’ят.
 
З нею разом співав соловейко,
Сльози мами завжди витирав...
Соловеєчку милий, серденько,
Спів твій в серці моїм не згасав.
 
Ще матуся моя нам казали,
Щоб у піснях наш був зелен-сад,
Де ми з нею всі щастя пізнали
Під дзвінковий з гори водоспад.
 
 
3.01.2014