Отчий дом. Людмила Воронова

Радко Стоянов 2
Испытания судьбы я встречаю бесстрашно,
со спокойной улыбкою глядя вперед.
Объясняется просто веселый кураж мой:
отчий дом меня не подведет!

Он укроет всегда от дождя и от снега;
бури жизни под крышей уже не страшны.
По кушетке моей разливается нега,
вижу здесь я волшебные сны.

Есть защита особая в доме родимом,
помогают тут даже и стены - поверь!
Здесь всегда тебе рады, ты - самый любимый,
для тебя открывается дверь.
 
Бащин дом
Превод: Радко Стоянов

Изпитите на съдбата срещам аз безстрашно,
гледайки с усмивка винаги напред.
Веселият ми кураж се обяснява лесно:
бащиният дом не ще ме подведе!

Той от дъждове и сняг ме винаги укрива,
бурите под покрива му нямат власт.
По кушетката ми се разлива нега жива,
тук вълшебни сънища сънувам аз.

В бащиния дом особена защита имам,
тук помагат даже и стени, врати!
Радват ми се всички, винаги съм най-любима
и за мен се раждат хиляди мечти.