Слова, слова...

Наталья Лапушанская
Слова, слова... Как мячики бросаем
Друг другу их, не думая о том,
Что слово может оказаться камнем,
Ударившим кого-то ни за что.

Найдите, люди, силы и терпенье
Войне словесной положить конец.
Слова нужны нам только для общенья,
А не для избиения сердец.

           * * *

Слова, слова… Як м*ячики кидаєм
Одне до одного. Забувши про одне:
Для когось, кого зовсім ми не знаєм,
Це слово, може, каменем стає.

Прислухаймось до розуму й терпіння.
Доволі сипати словами без кінця.
Для спілкування нам вони потрібні,
А не щоб бити ними по серцях.