Украiньцi, схаменiться

Виктор Плут
УКРАЇНЬЦІ,
           СХАМЕНІТЬСЯ

Українці, схаменіться,
Не розпалюйте вогонь.
Ще не пізно, зупиніться,
Нащо кров вам до долонь?..

Не хитайте ви країну,
Вона стогне и реве,
Пожалійте Батьківщину
Бо вас Бог за гріх призве.

Україні  дуже прикро,
Що навколо сльози, бруд.
Безлад, жах… Усе набридло,
За смерть, горе буде суд:

Від народу, та й від Богу,
За всі сльози матерів
 Та й за їх лиху не змогу
 Врятувати їх синів.

Ой, ви люди, схаменіться,
В домі вашему війна,
Все палає… Зупиніться,
В цьому ваша є вина.

А за смерть  невинних душ,
Пекло вбивць уже чекає
Ой, ти люд, до миру руш,
Бог до цього спонукає.

Українці, ви ж то мудрі,
С добрим серцем над усе, 
Відкривайте свої двері,
Хай мир в дім ваш увійде.

23.04.2015