Соловейко у садочку

Виктор Плут
СОЛОВЕЙКО У САДОЧКУ
 
Соловейко у садочку
Мою пісню заспівав
Про матусеньки сорочку,
Котру завжди одягав.
 
Я і досі пам’ятаю
Подарунок кращих мрій,
Їх до серця пригортаю
З кращим подихом надій.
 
Вони скрізь і поруч мене,
Тому добре так живу.
Рідний спів під вечір лине
В Соколинівським краю.
 
Тугу дум я відпускаю
В синьооку даль, за ліс,
Щось приємного чекаю
Там, де я з братами ріс.
 
З ними я співав співа;нки
Про мій край, як соловей.
Спів лунав у тихі ранки
Й наповняв тишу ночей.
 
Мама слізоньки все лляла,
Обіймала трьох синів,
З батьком нас благословляла
Під дзвінкий в садочку спів.
 
 
15.04.2014