Коли не потр бен

Настенька 28
Кому ти потрібен? Чуєш?
Тримаєш долоні чужі,
І душі чужі рятуєш.
Дізнайся, чого вартуєш,
Й наскільки інші байдужі.

Не варто любити усіх.
Не бажано навзаєм.
Не танув від посмішок сніг,
Не гріли ні рук, ані ніг.
Навколо запахло відчаєм.

Чи варте добро душі
Самотності однотонної?
Коли обпікають дощі,
Слова пробивають щит
І вбивають плитою бетонною.

Тихо шепоче земля
Про віру, надію, любов.
Але в непотрібності я
Втрачатиму сенс життя.

Навіщо жити,
Коли не потрібен ніхто?

22.02.2016
©GALAGUDINA