Елена Фонина - Серая облезлая собака

Юлияна Великова
ЕЛЕНА ФОНИНА



Он бил ее неистово ногами.
Она смиренно не сопротивлялась.
Надеялась, быть может, что мы с Вами
Спасем все то, что от нее осталось.

А мы в тот миг в автобусе сидели,
Когда подонок убивал собаку.
И в ужасе на все это глядели,
И не могли спасти, ввязавшись в драку.

Водитель,мальчик с рыжей головою
Вдруг дверь открыл, и сделал шаг навстречу
Тому, что называется судьбою.
И жизнь свою он напрочь искалечил.

Был суд, его надолго осудили,
Бомжа убил, когда ввязался в драку...
Его родители безумно полюбили
Ту серую, облезлую собаку.

Превод: Юлияна Великова

СИВОТО ОПЛЕШИВЯЛО КУЧЕ


Той риташе го със краката бясно,
а то  дори не се съпротивляваше.
Надяваше,  може би , че с вас,
ща спасим туй що й бе останало.

В този миг седяхме в автобуса,
когато кучето си този измет биеше.
И ужасени, всички ние гледахме,
но не можехме да се намесим в боя.

Шофьорчето – момче със коси рижи,
отвори и напред направи крачка.
Ей това нарича се съдба,
така живота си, съвсем той  смачка.

На съд яви се. Дълго го осъдиха,
намесен в боя, бе убил злодея.
Родителите му безкрай се влюбиха,
в сивото, оплешивяло куче.