Екатерина Козырева - Песня

Юлияна Великова
Тихий голос песни русской
Слышится вдали,
По лесной тропинке узкой
Вслед за ней пошли.

То ли голос, то ли ветер
В дорогом краю…
Тишь да глушь на белом свете –
Хоть кричи – Ау!


Превод на Български: Юлияна Великова
ПЕСЕН

Тих гласец на песен Руска,
от далеч долавяме.
По пътека тясна горска,
към нея се отправяме.

Тоз ли глас и тоз ли вятър
в бащиния край…
В тази глуха тишина,
да викна искам –Ай!