Пiвнiч

Виктор Плут
ПІВНІЧ
 
 
Надворі вже північ... Зорі на небі...
Лише ліхтарі ще не сплять,
В темряві світять - такі їх потреби,
Й цикади весь час дзвінкотять..
 
 
Завжди загадкова ця мить вечорова,
Не схожа вона на ясни;й теплий день...
В такий час душа до казок вже готова,
До зоряних, добрих пісень.
 
 
Хмари це чули та й дощ навели
Весняно-тепленький, маленький.
В цю пору не раз я бував у селі,
Щоб спів цей почути гарненький.
 
 
А він там справжнісінький,
ніжно-дзвінкучий,
З першим дощем по весні .
Він особливо у північ співучий,
Немов я вже чую ці диво-пісні.
 
 
1.11.2012