Пiсня в садочку бринить

Виктор Плут
ПІСНЯ В САДОЧКУ БРИНИТЬ
 
Мамо, пісня твоя у садочку
бринить,
Жебонить моє серце від неї.
З ним душа зранку пилко уся
цибенить,
Біля нені калини твоєї.
 
Ти немов пред очима моїми стоїш,
Усміхаєшся біля криниці,
Та й смикаєш полове намисто своє,
Так, щоб бачили всі чорнобривці.
 
То мій сон, він приходить до мене,
В ньому також співаю пісні
Про життя своє різне буденне,
В соколинівській рідній тиші.
 
В неї тільки найкращий мій спогад,
Він приходить завжди, по весні
І твій, мамо, зоряновий погляд,
Твої очі тепленьки ясні.
 
Вони є моє перше кохання,
Інших слів, мабуть, я не знайду.
Так, було воно… Є… Не останнє,
Як і пісня матусі в садку.
 
Вона й досі бринить… Соловейко
Починає красивий свій спів
І від цього радіє серденько,
Серед хору співучих птахів.
 
***
Бринить щодня в садочку пісня
Моєї мами почуття,
Така красива, самобутня,
Під час мого серцебиття.
 
18.11.2013