Весну чекаю

Виктор Плут
ВЕСНУ ЧЕКАЮ
 
 
Знов чекаю я весну,
Мою зоряну, красну.
Вже співає водограй,
Квітне поле, де наш гай.
 
Моя веснонько жадана,
Йди до мене, прошу, зрання.
Я зустріну, поспішай,
Пісеньки мої приймай.
 
Серце вже моє кохає,
Краще тебе, вір, немає.
В ньому аж горить вогонь,
Доторкнувшись до долонь.
 
Вже тебе я обіймаю,
Спеку з себе проганяю.
Ой, яка ж ти благодать,
Поспішаю святкувать:
 
Твій прихід у Соколине,
Де пташиний спів так лине...
Ой, ти ж, веснонько моя,
Світле, щире майбуття.
 
Ти ж моє ясне світання,
Завжди ніжна і осяйна.
Ти люби, як я тебе,
Серце моє молоде.
 
 
17.11.2013