Злобу геть, вiйну у прiрву

Виктор Плут
ЗЛОБУ ГЕТЬ,
ВІЙНУ У ПРІРВУ
 
Злобу, кривду геть!
О, люди!..
Звірства досить! Нащо гнів?
У зимовий місяць – лютий
Не шукайте ворогів.
 
Не потрібно поміж себе
Люди добрі враждувати,
Ось, візьміть ви матіоли,
З ними краще буде жити.
 
Нам добра, на жаль, бракує,
Де ж воно, скажіть мені?..
Серце, душу це нервує
У жахливі, страшні дні.
 
Нащо бійка нам між себе
І руйнуючий вогонь.
Брате мій, іду до тебе,
Прошу, тільки охолонь.
 
Мати в нас одна... Єдина
Україна для усіх.
Всі однакові, країна
Неня наша. Війна – гріх.
 
Не робіть її, благаю,
Зупиніться, прірва ось...
Жах там, пекло... Не до раю
Полум’я вже зайнялось.
 
Люди! Миру усім треба,
Взяти спокій і мету, -
Головна в цьому потреба.
Вірю: крик не в пустоту.
 
1.02.2014