МАМА

Виктор Плут
           МАМА

Я вже їду до тебе, рідненька,
Моя матінко – серце моє,
Зустрічай же мене, дорогенька,
Та й калинонька – щастя твоє.

Я тебе обійму, поцілую,
Закружляю, у спів поверну,
Як в дитинстві тебе замилую,
Всю журбу я у даль відведу.

І тоді ти мені усміхнешся,
Засіяєш, як в зоряний час,
Сяйво в серце твоє повернеться
Та зігріє обох водночас.

Ти найкраща з усіх, чорноброва,
Найсвітліша і ясна зоря.
Ти і пісня моя колискова,
І моя найтепліша весна.

Ти і квітка моя кольорова,
Найкрасивіша ти, чарівна.
Україночко мила, чудова,
Моя горлиця ніжна, ясна.

Я до ніг твоїх квіти розстелю,
Розцілую тебе знов і знов,
І зайдемо ми разом в оселю,
Де співала пісні про любов.
                * * *
Я часто згадую про тебе,
Рідненька матінко моя.
У сни запрошую до себе,
Зозулько сивенька, як я.


14.02.2012